• Laatste nieuws

Hartverwarmende acties

Achterhoekse organisaties maken zich sterk voor Leergeld

De afgelopen tijd hebben verschillende organisaties en bedrijven acties georganiseerd ten bate van Stichting Leergeld Oost Achterhoek

ROTARY WINTERSWIJK hield 18 februari een Lego-dag in theater de Storm in Winterswijk, met sculpturen, Lego-bouwwerken en een bouwwedstrijd. Meer dan 450 kinderen bouwden mee. Er werden prijzen uitgedeeld (met dank aan Top 1 Toys en Theater de Storm) en voor de kleintjes was er de Duplo-hoek. De Lego-film in de kleine zaal trok veel publiek.

Gezinnen met jonge kinderen die aangesloten zijn bij de voedselbank, kregen door sponsoring de gelegenheid om gratis deel te nemen aan deze dag. In totaal hebben 50 kinderen hierdoor een plezierige vakantiedag beleefd.
Rotary Winterswijk wist 2.500 euro voor Stichting Leergeld binnen te halen.

DE WINTERSWIJKSE WETHOUDER WIM AALDRINK overhandigde 23 december een cheque van 725 euro aan Harry Meulenkamp, voorzitter van de stichting Leergeld Oost Achterhoek. Dit bedrag was het resultaat van een inzamelingsactie onder medewerkers van de gemeente Winterswijk tijdens de kerstborrel in december. Elk jaar kunnen medewerkers de waarde van hun kerstpakket geheel of gedeeltelijk schenken aan een Winterswijks goed doel. Deze keer was gekozen voor de stichting Leergeld Oost Achterhoek.

DE PLUSMARKT opende in november een nieuw filiaal aan de Dingstraat te Winterswijk, waarbij gedurende vier weken de Stichting Leergeld in het zonnetje werd gezet. Bij de kassa's van alle drie de Plusmarktfilialen bevond zich een collectebus. Aan het einde van deze periode verdubbelde de directie van de supermarkt het opgehaalde bedrag ten bate van Leergeld en dat leverde in het geheel het bedrag op van 2.200 euro.

SOROPTIMIST CLUB ACHTERHOEK organiseerde op 29 november een sfeermarkt in Zieuwent, met kerstdecoraties en decembercadeautjes. Ook zij schonken de opbrengst, te weten 1.750 euro, aan Leergeld Oost Achterhoek.

Harry Meulenkamp van Leergeld met Soroptimistenvoorzitter Annet Kolkman

Op de foto Harry Meulenkamp van Leergeld met Soroptimistenvoorzitter Annet Kolkman